Fysiotherapie de koning

Het gemiddelde hersteltraject na een auto-ongeluk

Geplaatst op

Wanneer iemand betrokken raakt bij een auto-ongeluk, dan is het niet direct één-op-één duidelijk wat de situatie zal zijn van het slachtoffer. Een auto-ongeluk kan namelijk in de ergste gevallen leiden tot het overlijden van de betrokkene. In het beste geval daarentegen kan een auto-ongeluk enkel een paar schrammen opleveren en wat blikschade. Maar hoe ziet een hersteltraject er eigenlijk uit na een ongeluk? Dat hangt af van de mate van letselschade.

Na het ongeluk

Wanneer het ongeluk al een paar uur achter de rug is, ga je pas de echte pijnklachten ervaren. De reden voor deze vertraging is dat je lichaam ten tijde van het ongeluk nog vol zat met adrenaline. Dit is natuurlijk logisch, aangezien het een erg spannende ervaring was, op zijn zachtst gezegd. Wanneer de adrenaline in je lichaam afneemt, zul je meer merken van de pijn als gevolg van letselschade.

De diagnose

Je zult al snel zelf een diagnose kunnen stellen op basis van waar je precies pijn hebt en wat je klachten zijn. Je kunt bijvoorbeeld al snel genoeg doorhebben wanneer je te maken hebt met een gebroken been of met een hersenschudding.

Fysiotherapie

Wanneer je te maken hebt met letselschade aan je bewegingsapparaat, dan zal je, na eventueel gips, een aantal sessies moeten volgen bij de fysiotherapeut. Hoeveel sessies je nodig zult hebben, hangt af van de mate van je klachten en de verwachte duur van het herstel. Je zult mogelijk van de fysiotherapeut ook nog wat oefeningen mee naar huis krijgen. Dat is logisch aangezien je niet met een of twee uurtjes per week voldoende oefening kunt hebben om het herstel snel te laten plaatsvinden.

Financiering van je zorg

We hebben het in Nederland gelukkig goed geregeld: je bent eigenlijk altijd wel verzekerd voor de gevolgen van een auto-ongeluk. Desalniettemin is er toch nog emotionele schade en bestaat er ook nog de mogelijkheid dat je niet meer je lichaam zult kunnen gebruiken op dezelfde manier, als voor het ongeluk. Daarom is het ook mogelijk om een letselschadeclaim in te dienen. Op die manier krijg je op zijn minst nog de mogelijkheid op financiële compensatie voor het ongeluk en de geleden schade.

Gerelateerde berichten

Fysiotherapie na een borstvergroting of borstverkleining

Een borstvergroting is voor veel vrouwen een prettige manier om meer zelfvertrouwen te krijgen over hun lichaam. Daarom worden dit soort...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden