Fysiotherapie de koning

Fysiotherapie na een borstvergroting of borstverkleining

Geplaatst op

Een borstvergroting is voor veel vrouwen een prettige manier om meer zelfvertrouwen te krijgen over hun lichaam. Daarom worden dit soort behandelingen jaarlijks ook honderden keren uitgevoerd.

Na een borstoperatie, zoals een borstvergroting of borstverkleining is het echter van groot belang om oefeningen te doen. Anders kun je op termijn last krijgen van stijve en pijnlijke spieren en beperkte bewegingsmogelijkheden in de armen, borst of schouders.

Oefeningen om je spieren soepel houden

Na een borstoperatie is belangrijk om direct weer je armen te bewegen. Hierdoor blijven de spieren rond de borst, schouder en armen goed soepel. Oefen regelmatig en begin rustig met je oefeningen, voorkom overbelasting.

  • Doe je oefeningen twee keer per 24 uur
  • Herhaal iedere oefening vijf maal

De onderstaande twee oefeningen kun je bijvoorbeeld de eerste twee weken na de operatie uitvoeren. Er zijn meerdere oefeningen mogelijk, volg hierbij het advies van je arts. Merk je dat de huid te erg op spanning staat? Overleg dan met je arts over het uitvoeren van oefeningen.

Oefening 1: schouders draaien

Laat je armen langs je lichaam hangen en trek je schouders op. Beweeg je schouders voorzichtig naar achteren. Beweeg ze vervolgens naar beneden en naar voeren en weer omhoog. Herhaal deze circulaire beweging tot vijf keer. Je kunt deze oefeningen staand of zittend uitvoeren.

Oefening 2: armen van binnen naar buiten

Zet je ellebogen in je zij (in ontspannen houding langs je lichaam). Draai je onderarmen in 90 graden t.o.v. je bovenarmen. Draai je armen naar binnen en naar buiten, hierdoor raken je handen je buik en draai je deze vervolgens naast je lichaam.

Pijn bij het oefenen

Ervaar je tijdens of na de oefening pijn? Doe dan rustig aan en oefen vaker, maar minder lang. Merk je dat de oefeningen pijn blijven doen, maak dan een afspraak met een fysiotherapeut. Je fysiotherapeut kan helpen met oefeningen op maat of eventuele problemen in je gewrichten signaleren.

Gerelateerde berichten

Het gemiddelde hersteltraject na een auto-ongeluk

Wanneer iemand betrokken raakt bij een auto-ongeluk, dan is het niet direct één-op-één duidelijk wat de situatie zal zijn van het slachtoffer....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden