Fysiotherapie de koning

Zit mijn fysiotherapie in de zorgverzekering?

Geplaatst op

Hoe zit het eigenlijk met fysiotherapie, zit dat nu wel of niet in het basispakket, de verplichte basiszorgverzekering die elke Nederlander moet hebben. We nemen het met je door in deze blog. Zo weet je waar je aan toe bent. Wil je specifieke informatie over een zorgverzekering afsluiten, dan is het zaak om de specifieke verzekeraar te raadplegen, ze weten precies welke regels er allemaal gelden. Breng jezelf hiervan op de hoogte en doe je voordeel met deze informatie. 

Basispakket

Veel zaken die je aan zorg kunt krijgen, zijn voor een deel vergoed in de basisverzekering. Zo is het ook met fysio. Je krijgt een X-aantal behandelingen vergoed terwijl als je boven dat aantal komt, de verzekering zegt dat je een aanvullende verzekering moet nemen. Dat zijn de regels. Afhankelijk van je leeftijd en aandoening, krijg je een X-aantal behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Zo is het dus het geval dat jongeren op een andere manier vergoedingen krijgen van fysio uit de basis zorgverzekering dan ouderen. Laat je hierover informeren. 

Aanvullende verzekering

Voor niets gaat de zon op. Door de marktwerking in de zorg is het een zakelijke context geworden waarin veel belangen spelen. De kosten van de zorg moeten betaald worden en zijn doorgaans jaarlijks vrij hoog, als we kijken naar het totaalplaatje van het zorgstelsel in Nederland. Veel behandelingen vallen ook niet onder de basis zorgverzekering, daarom is het nodig om je bij te laten verzekering. Op verzekering.nl vind je veel informatie waarmee je gemakkelijk een keuze kunt maken. Dit vergemakkelijkt het allemaal een beetje. Lees ook onze andere blogs, dan ben je snel op de hoogte over hoe de vork in de steel zit op het gebied van fysio. Veel succes en blijf ons volgen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden