Fysiotherapie de koning

Wie is de chiropractor en wat doet deze specialist?

Geplaatst op

Chiropractie is een soort gezondheidszorg, waarbij men zich richt op het analyseren, diagnosticeren en behandelen van verschillende aandoeningen in het bewegingsapparaat van de mens. Een chiropractor richt zich hierbij vooral op het behandelen van het zenuwstelsel en de wervelkolom. In deze blog vertellen we je meer over een chiropractische behandeling en het behandeltraject bij een chiropractor.

Wie is de chiropractor?

Een chiropractor is een professional die universitair geschoold is en opgeleid is in het behandelen van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. De chiropractor is een expert op het gebied van functionele stoornissen van het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. Behandelingen hierbij richten zich op nek, -rug en hoofdpijnklachten. Het voordeel van een chiropractor is dat deze specialist beschikt over veel behandel- en interventiemogelijkheden, zodat een groot publiek terecht kan bij een chiropractor.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor behandelt mensen door middel van chiropractische correcties. Bij deze correcties oefent de professional een bepaalde kracht uit in een richting om wervelblokkades te corrigeren en de niet goed functionerende gewrichten te laten bewegen. Het is van belang dat je deze behandelingen uit laat voeren door een chiropractor, aangezien zij de kennis, opleiding en ervaring hebben om deze correcties veilig, effectief en vrijwel pijnloos uit te voeren.

Deze behandelingen door een chiropractor hebben als doel om de gezondheid van mensen te maximaliseren. Dit doet de chiropractor door het zenuwstelsel en de wervelkolom bij te stellen, zodat eventuele klachten als rugpijn, nekpijn en hoofdpijn worden verholpen.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in het duurzaam en snel laten verhelpen van je lichamelijke klachten? Of wil je graag je algehele gezondheid verbeteren? Neem dan contact op met een chiropractor bij jou in de omgeving.

Mocht je een chiropractor in Amsterdam of omstreken zoeken, dan adviseren we je contact op te nemen met Optimum Chiropractie. De chiropractor binnen deze praktijk heeft ruim 15 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het snel en duurzaam verhelpen van gezondheidsklachten. Binnen deze praktijk ontvang je een persoonlijk zorgplan op maat en de consults zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Frans.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden