Fysiotherapie de koning

Wat voor opties zijn er voor het vervangen van een losse of verloren tand.

Geplaatst op

Als je een tand mist, heb je verschillende opties. Het minst aan te raden is om niets te doen! Het gaat niet alleen om de esthetiek… Het vervangen van een verloren tand is belangrijk om de maximale functie te herstellen, de uitlijning van de omliggende tanden en de gezichtscontouren te behouden. Bezoek de implantologie praktijk in Utrecht voor een vervanging van een tand. 

Tandheelkundig implantaat

De huidige gouden standaard voor tandvervanging is het tandheelkundige implantaat. Dit is eigenlijk een tandwortel vervanging waaraan een apart vormgegeven kroon is bevestigd. Voor een succesvolle implantatie moet er voldoende gezond kaakbeen zijn om het implantaat te verankeren en moeten het aangrenzende tandvlees en de tanden gezond zijn. Ook bepaalde systemische gezondheidsomstandigheden kunnen implantatie uitsluiten.

Voordelen:

  • Esthetisch, functioneel, betrouwbaar
  • Stimuleert het kaakbeen om te verbouwen en opnieuw op te bouwen.
  • Brengt de integriteit van de aangrenzende tanden niet in gevaar
  • Verminderd risico op parodontale (tandvlees)ziekte in vergelijking met een brug

Permanente gedeeltelijke prothese

Voorafgaand aan implantaten was de drie-unit vaste partiële prothese, of vaste brug, de standaardbenadering voor tandvervanging. In dit scenario worden de twee tanden aan weerszijden van de opening gekroond en de kronen ondersteunen een “pontische” – een valse tand.

Voordelen:

  • Zorgt voor een normale functie en esthetiek
  • Minder wachttijd dan bij implantaten
  • Minder duur dan implantaten

Verwijderbare gedeeltelijke prothese

Een verwijderbare (tijdelijke) gedeeltelijke prothese kan aanbevelen worden door je tandarts als je bijvoorbeeld een tand mist. Deze zogenaamde verwijderbare prothese kan je de eerste weken of maanden krijgen voordat je een permanente prothese krijgt. Dit gebeurd vooral bij personen die een gevoelige gebit of tandvlees hebben. Alle overgebleven gevoelige tanden worden door de tijdelijke prothese ook minder 

Voordelen:

  • Esthetisch, functioneel
  • Minst kostbare optie

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden