Geplaatst op
Een van de vaakst gestelde vragen met botox luidt: hoe lang blijft de Botox eigenlijk werken? Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven, want het verschilt per persoon. Gelukkig weten we wel wat een grote invloed op de ‘levensduur’ van Botox heeft. Lees snel verder om erachter te komen wat dit voor jou betekent.
Het metabolisme in je lichaam
Atleten en zeer fitte mensen hebben een versneld metabolisme, waardoor Botox sneller wordt geëlimineerd. De verbranding gaat sneller en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Helaas heeft dit ook een kleine invloed op het behoud van het botox-effect.
Je leeftijd
Hoe tegenstrijdig het klinkt bovenstaande: hoe ouder je bent, des te korter duurt het effect van Botox. Oudere patiënten hebben minder elasticiteit en een verminderde collageenproductie in hun huid. Dit leidt, naast diepere rimpels, tot een snellere slijtage van Botox.
De behandelde regio
Botox die wordt geïnjecteerd in gebieden met grotere spieren – zoals de voorhoofdsspier – hebben de neiging om korter mee te gaan dan injecties in kleinere gebieden – zoals kraaienpootjes. Ter beeldvorming: voorhoofdsrimpels duren tot ongeveer drie maanden. Terwijl Botox tegen kraaienpootjes meer dan vier maanden meegaan.
Verdunning van de dosering
Vaak wordt Botox verdund met een kleine hoeveelheid zout. Hoe meer zout er in verhouding in de dosering zit, hoe minder lang de dosis werkt. Krijg je dus een zeer geconcentreerde dosis met Botox, dan heb je er langer profijt van. Echter, het voordeel van het toegevoegde zout is dat dit zich beter verspreidt vanaf het geïnjecteerde deel.
Regelmatig gebruiken zogenaamde Botoxspecialisten bij schoonheidssalons een te hoge zoutdosering, waardoor je al snel weer terug moet komen. Wil je er zeker van zijn dat je de beste kwaliteit Botox krijgt van een gerenommeerde arts? Bekijk dan altijd of de kliniek is aangesloten bij NVCG, zoals Joost Kroon voor botox behandelingen in regio Amsterdam.