Fysiotherapie de koning

Wanneer heb je een kniebrace nodig en wat moet je erover weten?

Geplaatst op

Een kniebrace geeft je de nodige ondersteuning rondom je knie, bijvoorbeeld bij gebrek aan stabiliteit, te weinig stevigheid, bij pijn of bij een zwelling. Een brace zorgt er namelijk voor dat je knie bepaalde bewegingen niet of beperkt kan uitvoeren. Ook ondersteunt het je knie. Daarmee demp je het gewicht dat op je knie drukt.

Kniebrace aanschaffen

Voordat je een kniebrace koopt, is het sowieso verstandig om een therapeut te raadplegen. Deze kan je het beste vertellen of je een kniebrace nodig hebt en zo ja, welke je het beste kunt nemen. Enkele punten waar je op moet letten bij het kopen van een kniebrace, zijn:

  • Een goed draagcomfort; kniebraces moeten lekker zitten
  • Een goede afwerking en kwaliteit om een irriterende huid te voorkomen
  • Een goede ondersteuning die past bij je lichaam/knie
  • Ze moeten eenvoudig aan te doen zijn

Hoe lang gaat een brace mee?

Een brace gaat niet zo snel kapot, maar slijt na verloop van tijd wel. De snelheid waarmee deze slijtage gaat hangt bijvoorbeeld af van de soort brace, hoe vaak je hem gebruikt en de vochtproductie van je lichaam. Lees altijd goed de voorschriften van de fabrikant om zo te zorgen voor een zo lang mogelijke levensduur. In de regel geldt dat een brace ongeveer anderhalf jaar meegaat als je hem gemiddeld twee keer per week gebruikt.

Is een kniebrace slecht voor je spieren?

Vaak hoor je dat je spieren slappen worden wanneer je regelmatig een kniebrace draagt. Om een lang verhaal kort te maken: als je twee of drie keer per week een brace draagt tijdens het sporten, hoef je je geen zorgen te maken. Je spieren zullen niet verslappen door alleen tijdens het sporten een kniebrace te dragen, omdat je spieren genoeg geprikkeld worden buiten de momenten om dat je een kniebrace draagt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden