Fysiotherapie de koning

Sushi eten met je kinderen: lekker!!!

Geplaatst op

Bij sushi leidsche rijn vind je superlekkere sushi om met het hele gezin van te smullen. Kinderen blijken heel dol te zijn op sushi. Zo zie je maar weer dat ze een stuk avontuurlijker zijn dan sommige volwassenen die het niet durven te proberen. Ze denken nog niet in termen van: ‘Oh bah dat is rauwe vis,’ en meer van dat soort opinies die niet in de ervaring gegrond zijn. We nemen even wat tips met je door in deze blog die samenhangen met het lekker uiteten gaan in een sushirestaurant. Dat laatste hoeft overigens geen all-you-can-eat te zijn. Lees snel met ons mee. 

Onder de 5 jaar beter geen sushi (met rauwe vis)

Om maar direct even met de deur in huis te vallen: het is beter om onder de 5 jaar geen sushi te eten, volgens het Voedingscentrum. Natuurlijk gaat het hier niet om de rijst en het zeewier, maar eerder om de rauwe producten, de vis. Het kan zo zijn dat de sushi niet goed bereid is qua hygiëne-eisen. Er kunnen dan ziekmakende bacteriën in de sushi zitten. Kinderen en zwangere vrouwen zijn hier gevoelig voor. Bij shabutogo.nl hoef je je zeker geen zorgen te maken, want ze zijn al meerdere keren als een uitstekend scorende restaurant uit de bus gekomen. 

Zelf sushi maken met je kinderen 

Het is helemaal niet moeilijk om sushi met je kinderen te maken. Wat je daarbij nodig hebt is: 

een aantal vrolijke kinderen, een paar sushimatjes, speciale azijn, rijstazijn, rijs voor de sushi (sushirijst), vellen van zeewier, sojasaus, water, suiker en zout en natuurlijk wasabi. Wat veel mensen ook lekker op de sushi vinden: sesamzaadjes of kuit. Even praktisch is het om huishoudfolie te gebruiken. In principe moet sushi niet in de koelkast, maar hoort het lauw opgediend te worden. Veel plezier met het maken van de sushi. We weten zeker dat jullie met z’n allen veel plezier zullen hebben van het maken van sushi. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden