Fysiotherapie de koning

Op deze manier stimuleer je de groei van gezond tandvlees

Geplaatst op

De kwaliteit van je tandvlees is een van de belangrijkste graadmeters voor de algehele gezondheid van je gebit en de mond. Wanneer je last hebt van tandvleesproblemen, dan heeft dat helaas betrekking op de hele uitstraling van je mond. Dit kan ook eindelijk pijn doen. Het is het beste om tandvleesproblemen te voorkomen, dit zou je kunnen doen door goed te poetsen en regelmatig op controle te gaan bij de tandartspraktijk Amsterdam. Heb je dan alsnog last van tandvleesproblemen? In deze blog geven we een aantal aanwijzingen hoe je zelf je tandvlees kunt stimuleren en de groei hiervan

Zorg voor een goede mondzorg

Al lijkt het heel voor de hand liggend, door veel mensen wordt een goede mondzorg vergeten. Maar als jij je tandvlees problemen wilt oplossen, dat is het belangrijk dat je zo goed mogelijk voor je gebit zorgt. Dat houdt in dat je twee keer per dag je tanden moet poetsen. Ook wordt er aangeraden om één keer per dag tussen de tanden te flossen. Dit zou je kunnen doen met een normaal een flossdraad, een rager of een tandenstoker.

Hoe kan je de groei weer stimuleren

Als je last hebt van ontstoken tandvlees en je wilt je zelf, voor of na een tandartsbezoek, iets aan doen. Dan hebben we nog een goede tip. Zo is het beter om een elektrische tandenborstel te gebruiken. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat je met de handtandenborstel, je tandvlees wegpoetst. Wanneer je de elektrische tandenborstel gebruikt, die perfect op je tand past, zouden minder snel gebeuren. Ook zou je zelf een soort tandpasta kunnen maken, die bestaat uit een mix van water, zuiveringszout, fijngestampte saliebladeren en olijfolie. Al deze middelen helpen bij het afremmen van ontsteking en stimuleren de groei van het tandvlees.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden