Fysiotherapie de koning

Medische toepassingen van botox

Geplaatst op

Botox of botuline toxine is vooral bekend als middel tegen botox, maar er zijn ook een aantal medische toepassingen van het middel. Door de werking van botox, namelijk het ontspannen van een spier, kan het middel ook een oplossing bieden bij bepaalde aandoeningen. Bij verschillende onderzoeken is gebleken dat botox mogelijk best breed ingezet kan worden.

Depressie

In de psychiatrie heeft botox ook zijn intrede gemaakt. Door het middel in de fronsrimpel te spuiten, zijn er patiënten die minder boos kijken. Dit lijkt een positief effect te hebben over de algemene stemming van mensen.

Blaasproblemen

In sommige gevallen van incontinentie is de blaas overactief. Bij deze mensen spant de blaas spontaan en onregelmatig samen, wat vervelende situaties oplevert voor de patiënt. Botox kan helpen om de overactiviteit tegen te gaan, waardoor de blaas ontspant en weer normaal kan functioneren.

Chronische migraine

In verschillende gevallen van migraine spannen de spieren rondom te schedel te vaak aan. Ook hier kan botuline toxine een oplossing bieden door deze overactieve spieren te verlammen. Dat biedt juist een uitkomst bij mensen met chronische migraine, die vaak meerdere dagen in de week last heeft van zware hoofdpijn.

Kwijlen

Bij een ziekte als Parkinson verliest een patiënt de controle over zijn of haar spieren. Het kan dus ook gebeuren dat een specifieke spier overactief wordt. In het geval van Parkinson wil het wel eens gebeuren dat er teveel speeksel wordt geproduceerd, waardoor iemand gaat kwijlen. Door de botox vermindert de productiviteit van deze spier.

Overmatig zweten

Een meer bekende klacht die kan worden verholpen met botox is overmatig zweten. Ook in deze situatie van de zweetklieren overactief, waardoor het middel een oplossing kan bieden als rem op de activiteit. Dat zorgt voor een flinke vermindering van vieze geurtjes.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij sommige klachten, zoals tandenknarsen en overmatig zweten, is het toepassen van botox al een gebruikelijk behandeling. Voor dit soort toepassingen kun je vaak zelf een afspraak maken bij een cosmetisch kliniek, zoals Kliniek Dokter Frodo.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden