Fysiotherapie de koning

Herstellen van borstkanker

Geplaatst op

Als je het over kanker hebt, dan denk je niet gelijk aan fysiotherapie. Maar ook de mensen die kanker hebben gehad moeten ook herstellen. Je hebt verschillende vormen van herstel, omdat er ook verschillende vormen van kanker zijn. Je kunt je voorstellen dat iemand met kanker in zijn been anders moet herstellen dan kanker in zijn arm. In deze blog lees je meer over borstkanker, wat helpt om te herstellen van kanker en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Borstkanker

Borstkanker is een van de meest voorkomende soorten van kanker. Het komt vooral voor bij vrouwen en zelfs één op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Mannen krijgen ook te maken met borstkanker, maar dit aantal ligt een stuk lager. Borstkanker bestaat in verschillende vormen. Deze vormen worden ingedeeld in waar de tumor ontstaat, of de tumor de mogelijkheid heeft om door te groeien en of de behandeling met doelgerichte therapie mogelijk is of dat dit met hormonale therapie moet gebeuren. De meest voorkomende borstkanker is te herkennen aan harde knobbels in de borst. 

Herstellen van borstkanker

Als je borstkanker hebt gehad, dan moet je daarna nog tot vijf en tien jaar naar het ziekenhuis. Dit is voor de controle. Ze moeten er zeker van zijn dat de kanker niet terugkomt. Mocht het wel terugkomen dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk bij zijn. Hoe eerder je erbij bent hoe eerder ze kunnen ingrijpen. Het proces is vervolgens zwaar. Dit is zowel psychisch als lichamelijk. Het herstel van borstkanker duurt gemiddeld één jaar. Je hoeft het herstel niet alleen te doen. Er zijn herstelprogramma’s waarbij je je kunt aanmelden om te praten over je herstel. 

Voorkomen van borstkanker

Je kunt borstkanker nooit helemaal voorkomen. De kans bestaat altijd dat je het kunt krijgen, maar je kunt de kans wel verkleinen. Hoeveel je dit kan verkleinen is niet te zeggen. Je kunt de kans verkleinen door minder of geen alcohol te drinken. Je kunt een gezond gewicht nastreven waardoor je geen overgewicht of obesitas krijgt. Als laatste is het belangrijk om voldoende te bewegen. Een fit en gezond lichaam zorgt ervoor dat als je kanker krijgt, je de behandeling beter aankunt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden