Fysiotherapie de koning

De voordelen van een maandelijkse massage

Geplaatst op

Over de hele wereld wordt al jarenlang gemasseerd. We kunnen dankzij veel onderzoek steeds specifieker masseren om bijvoorbeeld complexe spierblessures aan te pakken. Zo kan de mens sneller herstellen en ook sneller van fysiek ongemak afkomen. Maar wat is het voordeel om een massage te ondergaan? We zetten de belangrijkste voordelen op een rij om je maandelijks te laten masseren. 

Stress verminderen 

Wanneer je te veel stress ondergaat dan denken we al snel aan een massage. Dat komt namelijk omdat stress effect op je spieren. Dit gebeurt vaak onbewust. Veel spieren komen onder spanning te staan in stressvolle situaties. Je ontwikkelt hierdoor vaak hoofdpijn en nekklachten. Een massage om de spieren goed los te maken zorgt ervoor dat je ontspant. Voldoende ontspanning zorgt er weer voor dat je meer aankan en voorkomt dat de stress je te veel wordt. 

Spieren ontlasten 

We hebben allemaal wel eens last van spierpijn. Wanneer je regelmatig last hebt van dezelfde spieren dan kan dit tot serieuze blessures leiden. Verkeerde houding, overvloed aan stress of overbelasting zijn hiervan vaak de oorzaak. Er is bijna niets beter dan de pijn te verzachten door een professionele sportmassage. Wanneer een spier niet goed functioneert zorgt dit juist weer dat andere spieren gaan compenseren. Door op tijd de spieren te ontlasten kan je lichaam goed blijven functioneren. 

Verbeter de leef kwaliteit 

Spierpijn of ander fysiek ongemak is vaak ook een indicatie hoe we ons voelen. Veel last zorgt voor een slechter humeur. We zijn dan ook als mens gevoeliger voor dagelijkse prikkels. Het is daarom van belang om ongemakken snel aan te pakken en herhaling te voorkomen. Je zult merken dat je humeur verbetert. Dat geeft weer ruimte om meer van het leven te genieten. 

Maandelijks laten masseren 

Maar hoe pak je alle fysieke problemen aan? De stap naar masseur is soms voor je gevoel te groot. Dat is begrijpelijk als je dit nauwelijks tot niet laat masseren. Wanneer jezelf of merkt dat iemand anders hard heeft gewerkt dan hebben we een ideale oplossing. Laat de masseur naar jou toe komen. Dit kan eenmalig of doe dit bijvoorbeeld op maandelijkse basis. Met een stoelmassage op locatie kan de masseur gelijk aan de slag. Geen reden meer om een massage uit de weg te gaan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden