Fysiotherapie de koning

De gezondheidsvoordelen van de sauna

Geplaatst op

Iedereen weet dat de sauna goed is voor je mentale gezondheid. Een dagje lekker ontspannen en nergens aan denken. Maar wist je dat er ook veel lichamelijke gezondheidsvoordelen zitten aan een saunabezoek?

Goed voor je huid

Als je je saunabezoek goed aanpakt, neem je vanuit de hete cabine direct een duik in koud water. De afwisseling tussen het zweten en direct daarna koelen van de huid, zorgt ervoor dat je huid grondig wordt gereinigd. Daarnaast wordt ook nog eens de celvernieuwing van je huid gestimuleerd, waardoor je huid er jonger en gezonder uitziet.

Verbetert je doorbloeding

Vanwege de hitte in de sauna, gaat je hart sneller kloppen. Deze verhoging van je hartslag is vergelijkbaar met een stevige work-out. Hierdoor verbetert de algehele doorbloeding van je lichaam én verbrand je ook nog eens meer vet.

Afvoeren van afvalstoffen

Tijdens een saunasessie gaat je bloed sneller stromen en verwijden je aderen. Hierdoor stimuleer je je organen om hun werk te doen. De lever en nieren bijvoorbeeld, die cruciaal zijn voor het afvoeren van afvalstoffen. En omdat de poriën van je huid verder opengaan door de hitte, raakt je lichaam ook veel afvalstoffen kwijt via de huid.

Beter slapen

We weten allemaal dat voldoende slapen goed is voor je gezondheid. En een saunabezoek zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Dat komt omdat je lichaam endorfine aanmaakt in de sauna. Dit stofje zorgt onder andere voor een ontspannen gevoel, waardoor jij ’s avonds beter en dieper slaapt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden