Fysiotherapie de koning

4 tips tegen kaakpijn

Geplaatst op

Een bitje bij knarsetanden

Tandenknarsen is een van de grootste veroorzakers van kaakpijn. Vaak hebben mensen niet door dat ze knarsetanden, omdat dit ’s nachts gebeurt tijdens het slapen. Het gevolg is dat je tandglazuur snel slijt en je pijn in je kaken krijgt. Het kan zelfs leiden tot hoofdpijn en pijn in de nek. Een oplossing tegen het knarsen is een bitje voor in de nacht. Dit bitje laat je maken door je tandarts in Rotterdam.

Kaakbehandeling bij de fysiotherapeut 

Wanneer je last hebt van je kaak kan de fysiotherapeut je helpen. De fysiotherapeut kan goede oefeningen meegeven om de juiste beweging van de kaak en de houding van je nek te bevorderen. Daarnaast kan Dry Needling zeer effectief zijn. Ook kan de fysiotherapeut het kaakgewricht en de nekwervelkolom mobiliseren. Welke behandeling de fysiotherapeut gebruikt hangt af van je specifieke klachten. Maak hiervoor een afspraak bij de fysiotherapeut. 

Kauw zo min mogelijk kauwgom

Als je erg veel kauwgom kauwt kan het zijn dat je je kaakspieren te veel hebt belast. Probeer niet te vaak kauwgom te kauwen. Vind je het lastig om te stoppen en ben je gewend aan het frisse gevoel in je mond? Neem dan in plaats van een kauwgompje een pepermuntje. Dan heb je toch iets fris in je mond, maar gebruik je je kaken niet te veel. 

Tips bij het eten/kauwen 

Wanneer je een broodje of een appel eet, probeer dan niet de voortanden te gebruiken om iets af te bijten, dit kost erg veel kracht. Daarnaast raden we je aan om te proberen je mond niet te wijd open te doen, wanneer je bijvoorbeeld gaapt of lacht. Ondanks dat dit erg lastig kan zijn, helpt het je het kaakgewricht te ontlasten. Ook moet je ervoor zorgen dat je de kant waar je kaak pijn doet wel, voorzichtig, te blijven gebruiken anders ontwikkel je te veel schuine belasting. 

Gerelateerde berichten

Cosmetische behandelingen: vroeger en nu!

Schoonheid mag gezien worden! Natuurlijke schoonheid is erg mooi meegenomen, maar vaak is het helemaal niet erg om de natuur door middel van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden