Fysiotherapie de koning

3 redenen waarom hoofdhuidmassages erg goed zijn voor de gezondheid en je haar

Geplaatst op

Een hoofdmassage is fan-tas-tisch, daarom komen wij maar al te graag bij de kapper. Tijdens het wassen van de haren krijg je vaak een soort hoofdmassage erbij.  Al je zorgen lijken op dat moment te vervagen, je voelt je op je gemak en ontspant. 

Hieruit blijkt onder andere dat hoofdhuidmassages je helpen om stress direct te verlichten, maar het krijgen van een hoofdhuidmassage heeft nog meer voordelen, zowel voor onze gezondheid als voor de kwaliteit van ons haar. 

  1. Verminderen van stress en het verbeteren van je stemming

Naast dat hoofdhuidmassages je stress verminderen, verhogen ze de productie van serotonine. Serotonin is een chemische stof in je lichaam die ervoor zorgt dat je humeur verbetert. 

  1. Stimuleren van de haargroei

Door de massage bevordert de doorbloeding van je haarfollikels. Zo zorg je ervoor dat er gezonder haar uit je hoofdhuid groeit. De gezondheid van je hoofdhuid heeft veel invloed op de gezondheid van je haar. Hoofdhuidmassages verwijderen dode huidcellen. Een schilferige hoofdhuid staat erom bekend dat het haarverlies verergert. Hoe effectief een hoofdhuidmassage is hangt erg af van de producten die je hierbij gebruikt. Heb je last van roos? Gebruik dan een masker met bijvoorbeeld salicylzuur. Heb je last van een vette hoofdhuid? Dan helpen producten met zink erg goed. Heb je nou hele erge last van haarverlies of stoor je je aan kale delen op je hoofd? Bekijk dan eens of een haartransplantatie wellicht uitkomst biedt. 

  1. Stimuleren van de doorbloeding van en naar de huid

Doordat de doorbloeding door een hoofdhuidmassage wordt gestimuleerd, verbetert de zuurstoftoevoer, wat helpt bij de lymfedrainage waardoor je huid soepeler wordt. Wat ook helpt om de doorbloeding van het bloed naar de hoofdhuid te stimuleren is door gebruik te maken van producten met actieve ingrediënten, zoals menthol en pepermunt. Daarnaast is het mogelijk om aromatische en menthol houdende oliën te gebruiken, zoals rozemarijn en eucalyptus. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden